Στο πλαίσιο των εργασιών του συγχρηματοδοτούμενου από το πρόγραμμα Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρότζεκτ με τίτλο Musical Bounce Back, το Τμήμα Μουσικών Σπουδών Αθηνών δεσμεύθηκε να δημιουργήσει μια ιστοσελίδα, η οποία ευελπιστεί, στα αμέσως επόμενα χρόνια, να συμπεριλάβει όλες τις γυναίκες συνθέτριες της ελληνικής μουσικής.

Στόχος όσων συμμετείχαν στο παραπάνω εγχείρημα, αλλά και όσων ευθύνονται για τον σχεδιασμό και την ενημέρωση του παρόντος διαδικτυακού χώρου, είναι να τιμήσουν εκείνες τις μουσικούς που παίρνουν την ευθύνη της δημιουργίας, όλες εκείνες τις μουσουργούς, μελοποιούς ή τραγουδοποιούς που τολμούν να μοιραστούν με το κοινό τις προσωπικές τους καλλιτεχνικές ανησυχίες.

Στη διεύθυνση gwcl.music.uoa.gr κανείς θα βρει ένα ψηφιακό λεξικό, το οποίο συγκεντρώνει σε αλφαβητική σειρά τις γυναίκες μουσικοσυνθέτριες που γεννήθηκαν και έζησαν στην Ελλάδα ή κατάγονται από τη χώρα, από τον 19ο αιώνα ώς τις μέρες μας, παρέχοντας ποικίλες βιογραφικές και εργογραφικές πληροφορίες.

Δεδομένου ότι η κάθε απόπειρα ταξινόμησης της τέχνης σε είδη ενέχει σημαντικό βαθμό υποκειμενισμού, η δε εκ των προτέρων αξιολόγησή τους σε «ανώτερα» και «κατώτερα» μάς βρίσκει ιδεολογικά αντίθετους, η παρούσα σελίδα δεν μπαίνει σε καμία από τις παραπάνω διαδικασίες. Στον κατάλογο υπάρχουν ονόματα γυναικών συνθετριών από κάθε πιθανή μουσική πρακτική, με μόνη προϋπόθεση την επίσημη κυκλοφορία ενός ολοκληρωμένου opus· κάτι που, στην περίπτωση της προφορικής μουσικής δημιουργίας, σημαίνει δισκογραφικό άλμπουμ.