by sadmin

Μοιραστείτε

by sadmin

Μοιραστείτε

Γέννηση:

Τείχιο, 1941.


Σπουδές:

  • Πιάνο, Θεωρητικά (Ελληνικό Ωδείο)
  • Εθνομουσικολογία (École pratique des hautes études, Παρίσι)
  • Ενορχήστρωση & Διεύθυνση ορχήστρας (Schola Cantorum de Paris)


Δισκογραφία:

  • Tous des Oiseaux (ECM, 2019)
  • David (ECM, 2016)
  • Μουσική και τραγούδια για το θέατρο (Μικρή Άρκτος, 2015)
  • Μουσική για τη μικρή οθόνη (Μικρή Άρκτος, 2014)
  • Medea (ECM, 2013)
  • Concert In Athens (ECM, 2013)
  • Sounds and Silence (ECM, 2011)
  • Elegy of the Uprooting (ECM, 2009)
  • Dust of Time (ECM, 2009)
  • Το 10 (Μικρή Άρκτος, 208)
  • Elegy of the Uprooting (ΕCM, 2006)
  • Trilogy I – The Weeping Meadow (ECM, 2004)
  • Trojan Women (ECM, 2002)
  • Eternity and a day (ECM, 1998)
  • Ulysses’ Gaze (ECM, 1995)
  • Ανέκδοτες Ηχογραφήσεις (Minos, 1991)
  • Το μετέωρο βήμα του πελαργού (Minos, 1991)
  • Music for films (ECM, 1990)
  • L’ Africana (Minos, 1990)
  • Paysage dans le brouillard (Milan Records, 1989)
  • Ζωντανή ηχογράφηση της Συναυλίας στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού (Minos, 1988)
  • Ο μελισσοκόμος (Minos, 1986)
  • Ταξίδι στα Κύθηρα (Minos, 1984)
  • Η τιμή της αγάπης (Minos, 1983)
  • Ρόζα και Περιπλάνηση (Ηχογραφική, 1982)
  • Η μεγάλη αγρυπνία (ΕΜΙ, 1973)


Παρατηρήσεις:

Τα πρώτα της τραγούδια κυκλοφόρησαν το 1969, σε έναν δίσκο 45 στροφών. Έναν χρόνο αργότερα, ηχογράφησε άλλα δύο ελληνικά τραγούδια. Και τα τέσσερα τραγουδήθηκαν από τον, ανερχόμενο τότε, τραγουδιστή Μανώλη Μητσιά. Το ένα εξ αυτών (Μαζί σου να την πάρεις δε μπορείς) τράβηξε την προσοχή της διεθνώς αναγνωρισμένης Ελληνίδας τραγουδίστριας, Νάνας Μούσχουρη, η οποία ζήτησε να το ερμηνεύσει στα γαλλικά, με τον Γάλλο τραγουδοποιό, Serge Lama, να αναλαμβάνει να την προσαρμογή του. Η δημοφιλία της Μούσχουρη έκανε το τραγούδι On ne sait jamais τεράστια επιτυχία. Έτσι, το 1972, οι δύο γυναίκες ξανασυναντήθηκαν στο τραγούδι Je finirai par l’oublier (στίχοι: Michel Eugene Jourdan), το οποίο έγινε καλοκαιρινό χιτ στο γαλλικό ραδιόφωνο!

 

Έχει ντύσει μουσικά περισσότερες από 20 κινηματογραφικές ταινίες, περισσότερα από 50 θεατρικά έργα, περισσότερες από δέκα τηλεοπτικές σειρές, ενώ έχει σύνθεση μουσική για μπαλέτο, για ραδιοφωνικές και για τηλεοπτικές εκπομπές.

 

Έχει λάβει πολλαπλές διακρίσεις και βραβεία, μεταξύ των οποίων πέντε βραβεία Μουσικής για τον Κινηματογράφο στην Ελλάδα, το βραβείο ‘Δημήτρης Μητρόπουλος’ για τη Μουσική για το Θέατρο και το Διεθνές Βραβείο ‘Fellini’ από το Europa Cinema στην Ιταλία (1992). To 2002, της απονεμήθηκε από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας ο ‘Χρυσός Σταυρός του Τάγματος της Τιμής’, ενώ πέρσι τιμήθηκε από τα World Soundtrack Awards του Φεστιβάλ της Γάνδης με το ‘Lifetime Achievement Award’.


Περισσότερες πληροφορίες:

 

 

Σχετικές καταχωρήσεις

  • • Η Ελένη Σκάρκου είναι συνθέτις, σολίστ κιθάρας, μουσικολόγος-μουσικοτεχνολόγος, εκπαιδευτικός και οικονομολόγος.   • Δραστηριοποιείται στον χώρο της σύνθεσης, της δημιουργίας πολύτεχνων έργων, της ερμηνείας έργων με κιθάρα και ηλεκτρονικούς υπολογιστές, της διδασκαλίας, της αρθρογραφίας, […]

  • Ελληνίδα στην καταγωγή, η Christina Agamanolis γεννήθηκε και ζει στο Akron του Οχάιο (ΗΠΑ). Σπουδές: Εργογραφία (ενδεικτική): Για φιλμ Περισσότερες πληροφορίες: https://sonicstill.com/index.html

  • Η Μαρίκα Κλαμπατσέα είναι σοπράνο, συνθέτρια και πιανίστρια, γνωστή avant garde διεθνή σκηνή «…για την ανασύνθεση της κλασικής φόρμας, την πικρή παρωδία, αλλά και τη χωρίς όρια χρήση και ερμηνεία της φωνής της που ξεπερνάει τη μουσικότητα […]

  • Η Μαριάνα Πετροπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε, αρχικά, στο Ωδείο Αθηνών (πιάνο με τη Μ. Χαιρογιώργου-Σιγάρα & θεωρητικά με τον Κ. Κυδωνιάτη) απ’ όπου αποφοίτησε το 1981. Την ίδια χρονιά, έπειτα από ακρόαση, έγινε δεκτή […]